15:06 lördag 26 november, 2022
5.9 C
Nödinge-Nol

Polisen varnar för cannabisgodis

Text

Polisen i Kungälv och Ale har på senaste tid fått signaler om att så kallat cannabisgodis förekommer i lokalpolisområdet. Polisen meddelar att Tullverkets beslag på cannabisgodis har ökat det senaste året.

“Tullverket har under hösten sett att vissa sorter innehåller en ny storts syntetisk cannabis som är mycket farligare än vanlig cannabis.” skriver polisen på sin facebook-sida.

Polisen varnar även för att godiset ofta har ett identiskt utseende med vilket lösgodis som helst. Detta innebär även att smaken och lukten ofta är snarlik.

Enligt Tullverket kan godiset resultera i en överdos på grund utav fördröjd effekt.

– Om man jämför med att röka cannabis är effekten av cannabisgodis fördröjd. Det går långsammare för kroppen att ta upp ämnena. Så det finns stor risk för överdos om man fortsätter att stoppa i sig fler godisbitar när den förväntade effekten verkar utebli. Dessutom är det risk för ojämnheter vid tillverkningen, som gör att bitarna får olika styrka, vilket också ökar risken för oavsiktlig överdos, säger Jenny Åberg vid Tullverkets laboratorium.

Läs mer: Tullverket varnar om cannabisgodis. 

Publicerad: