15:45 lördag 26 november, 2022
5.9 C
Nödinge-Nol

Skepplandabo hotade livet ur 14-årig pojke – åtalas för flertal brott

En man i 50-årsåldern hemmahörande i Skepplanda står åtalad i Alingsås tingsrätt för ett flertal brott. Bland annat åtalas mannen för olaga hot samt flera narkotikabrott.

En man i 50-årsåldern hemmahörande i Skepplanda står åtalad i Alingsås tingsrätt för en lång rad brott. Bland annat står mannen åtalad för flera rattfylleri- och narkotikabrott.

Mannen står även åtalad för ett fall av olaga hot, detta efter att ha hotat livet ur en 14-årig pojke samt dennes familj. Detta skedde efter att pojken lånat ett par hörlurar tillhörande dottern av den misstänkte mannen. Hörlurarna ska ha försvunnit efter att ha lånats ut till pojken som sedan försökt lämna tillbaka de, men då flickan inte velat ta emot dem hade de lagts på ett bort och sedermera försvunnit. Pojken ska då ha blivit uppringd av mannen som uttalat flera hot mot pojken och dennes familj.

Under kvällen den 20 november 2021 stannar en polispatrull en grön Volvo vid Hotell Surte på Göteborgsvägen i Surte. När polisen pratar med föraren uppstår misstanke om att mannen är påverkad, enligt polisens anmälan talar mannen väldigt sluddrigt och har ryckiga ögonrörelser. Polisen beslutar då att mannens körkort skall omhändertas. Föraren får även följa med polisen för att lämna blodprov på Kungälvs sjukhus.

Det var den 23 november 2021 som polisen slog stopp på ett fordon som var känt sedan tidigare av polis. Vid närmare kontroll uppstår en misstanke om att mannen är påverkad av ett narkotikaklassat preparat. Enligt ett utlåtande från rättsmedicinalverket var mannen under påverkan av amfetamin när han blev kontrollerad. Föraren misstänks även för olovlig körning eftersom dennes körkort är sedan tidigare omhändertaget.

Den 27 november 2021 stannade polisen samma fordon på Trädgårdsgatan i Kungälv efter misstanke om att fordonet var avställt. Vid kontroll av mannen i fordonet uppstår misstanke om att föraren är påverkad av ett narkotikaklassat preparat. Mannen omhändertas och misstänks för narkotikabrott och rattfylleri.

Enligt rättsmedicinalverket har mannen varit påverkad av amfetamin vid samtliga tre fall där han misstänks för rattfylleri.

Publicerad